DBA na HrOUG-u

Čudo od programa.

Ovo je top cjelina na konferenciji sa velikim brojem prihvaćenih radova. To nije iznenađenje,a i vrlo čest je slučaj do sada. Širok je spektar obuhvaćenih tema među kojima ćemo istaknuti neke koje smatramo posebno interesantnim.

Čak 11 Oracle ACE-ova će prezentirati radove što je potvrda željene kvalitete ove cjeline. Veći je broj onih i bez te titule, ali sa doprinosima za koje smo sigurni da čine dodatnu vrijednost konferenciji.

Ističemo:

 • Ami Aharonovich (Oracle ACE) iz Izraela kojemu smo od više tema uvrstili dvije o Značajkama Oracle DB 11g 12c Particioniranja i Oracle DB 11g 12c Multitenant dobroj praksi. Ami je i predsjednik izraelskog UG i vrlo aktivan u EOUC Newsletter.
 • Christian Antognini (Oracle ACE Director) iz Švicarske je vodeći neovisni stručnjak za područje učinkovitog djelovanja i optimizacije performansi Oracle DB. Iz veće ponude izabrali smo Identifikaciju problema s performansama bez Dijagnostic Pack i Adaptivno dinamičko uzorkovanje.
 • Jože Senegačnik (Oracle ACE Director) iz Slovenije je stalni sudionik naših konferencija kojeg sudionici uvijek rado slušaju, jer je govornik "iz prakse" konzultanta na nizu projekata. Ove godine dolazi sa temama Jedinstvena revizija Trail Oracle 12c te Transparentno i mrežno šifriranje podataka.
 • Heli Helskyaho (Oracle ACE Director) iz Finske, nakon nekoliko godina ponovo je sa nama. Govoriti će o dizajniranju kroz dvije teme - Usporedba dizajna i baza podataka s Oracle SQL Developer Data Modelerom i Što je novo u Oracle SQL Developer Data Modeleru.
 • Ponovo će s nama biti Piet de Visser (Oracle ACE) iz Belgije sa Planiranjem kapaciteta, vrlo jednostavno i jasno, a nadasve duhovito te
 • Kada koristiti Oracle Standard Edition, a kada Oracle Enterprise Edition posvećujemo nekoliko tema - Zoran Jovanović (Oracle ACE) iz IN2,  Alen Prodan iz Login i konačno Okrugli stol Oracle DB Standard Edition gdje će Philippe Fierens i Jan Karramans kroz interaktivnu prezentaciju kao voditelji provesti sudionike kroz niz razmatranja i nastaviti diskusiju za okruglim stolom.
 • Alex Nuijten (Oracle ACE Director)  iz Nizizemske dolazi sa temom Oracle 12c za programere i temom iz Razvoja i razvojnih alata Analitičke funkcije: Oslobodite moć SQL.
 • Philippe Fierens (Oracle ACE Associate) sa temom SPARC Super Klaster nož  švicarske vojske za projektirane sustave.
 • Zoran Pavlović (Oracle ACE) i Maja Veselica (Oracle ACE Associate) iz Srbije prezentirati će temu Uvod u SQL Tuning.
 • Kada i na kojim projektima koristiti Oracle Standard Edition, a kada Oracle Enterprise Edition posvećujemo nekoliko tema - Zoran Jovanović (Oracle ACE) iz IN2,  Alen Prodan iz Login i konačno Okrugli stol Oracle DB Standard Edition gdje će Philippe Fierens i Jan Karramans (obojica Orcle ACE A, Nizozemska) kroz interaktivnu prezentaciju kao voditelji provesti sudionike kroz niz razmatranja i nastaviti diskusiju za okruglim stolom.
 • #RepAttac sve popularniji način da zajedno sa znatiželjnim kolegama okupite sei na ravnopravan naćin sudjelujete u otkrivanju tajni i u ovom slučaju "uđete" i dubinski razumijete kako stvarno rade replikacije. Voditelj tima koji će okupiti znatiželjne "borce" je Jan Karramans (Orcle ACE A, Nizozemska). Hrabri i znatiželjni imate priliku.

Iz Oracle Real World Performance Teama nam dolazi specijalist za Ostvarenje reda veličine poboljšanja performansi i bez nadogradnje. Predstaviti će nam se Vlado Barun (Oracle Corporation US). S posebnim zadovoljstvom ćemo pozdraviti i saslušati zagrebačkog studenta, koji je započeo karijeru kod nas, te iza 2005 prešao „baru“ i dosegao nivo člana Oracle WTP tima. U ožujku smo imali zadovoljstvo čuti trojicu njegovih kolega Andrew Holdswortha, Tom Kytea i Graham Wooda. Bili smo impresionirani njihovim umijećem interaktivnog komuniciranja, a očekujemo i od četvrtog člana tima slične rezultate. Vlado će uz to prezentirati i Ovladavanje  AWR Reporta, te uz to u okviru Grupe Razvoj i razvojni alati i temu Korištenje RAC na ljestvici Vaših aplikacija i baze podataka - pravi svjetski slučaj korištenja za programere i arhitekte.

Iz Bugarske firme Tehnologica ovaj put dolazi novi kolega Ivica Arsov sa temom Oracle Database 12c - Data Redaction. Iz Bugarske dolazi i Krasimir Kovachki sa interesantnim prijedlogom Oracle Exadata kod kuće - priprema za ispit 1Z0-027.

Sergej Rožman (Abakus plus Slovenija) će prezentirati Backup Oracle baza na nula prostora u nula vremena. Njegov kolega Boris Oblak (Abakus plus Slovenija) će ovaj put će prezentirati u Grupi Razvoj i razvojni alati temu Backup server: Okruženje za testiranje i razvoj na "pravim" podacima.

„Domaće boje“ u ovom brojnom društvu će, osim već spomenutih zastupati dobro nam poznata imena Draško Tomić (HP) sa HP univerzalno DB rješenje s DL580 i 3PAR StoreServ 7450 All-Flash poljemBoris Milošević (Bilog) sa Disaster Recovery rješenja i Josip Pojatina (mstart) sa temom Java Stored Procedures.

HrOUG.hr

Konferenciju organizira Hrvatska udruga Oracle korisnika. Više o udruzi možete saznati na Hroug.hr.

Prati nas na Facebooku

Prati nas na Twitteru

Sve novosti i zanimljivosti vezane uz HrOUG objavljujemo na Twitteru!

Najbolji pokrovitelj

Bolji pokrovitelj

Dobar pokrovitelj

Medijski pokrovitelj