Žiga Vaupot Qubix Slovenia

Oracle ACE Pro

Žiga Vaupot, Oracle ACE Pro, radi u informatici više od 30 godina. Trenutno vodi tvrtku Qubix Svetovanje, slovensku podružnicu grupe Qubix Intl. sa sjedištem u Velikoj Britaniji. Posljednjih 10 godina savjetuje klijente uglavnom u području rješenja poslovne analitike. U svojoj konzultantskoj ulozi za poslovnu analitiku, Žiga je sudjelovao u raznim projektima u Velikoj Britaniji, EMEA, s fokusom na Jugoistočnu Europu, SAD i Japan. U svom radu uglavnom se oslanja na Oracle rješenja, alate i tehnologije.

Prije dolaska u Qubix, Žiga je radio za Oracle u CEE regiji više od deset godina na nekoliko pozicija, od tehničkog savjetovanja tehnologije i aplikacija, do prodaje i marketinga. Četiri godine bio je i direktor informatike u firmi Mladinska knjiga.

Žiga Vaupot je magistar ekonomije na Ekonomskom fakultetu Univerze u Ljubljani, te ima diplomu Fakulteta za računalstvo i informatiku Univerze u Ljubljani. U području Oracle tehnologija i rješenja Žiga posjeduje sljedeće certifikate: Oracle Cloud Platform Enterprise Analytics 2021 Certified Specialist, Oracle Autonomous Database Cloud 2021 Certified Specialist, Oracle Machine Learning using Autonomous Database 2021 Certified Specialist i Certified Business Intelligence Foundation Suite 11g Implementation Specialist .

Žiga je Oracle ACE Pro od prosinca 2020.

Predavanja